ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ 1

  Αποφάσισα να φτιάξω κάτι παλιούς ξύλινους δίσκους που είχα αγοράσει πολύ παλιά από σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς στον πρώτο ξέχασα να βγάλω φωτογραφία πως ήταν πριν αλλά μπορώ να σας περιγράψω. Είχε το χρώμα του ξύλου και είχε κολλημένο ένα χαρτί που έδειχνε καφέδες και που αγανάκτησα να το βγάλω! Αφού το έβαλα σε ζεστό νερό να μαλακώσει το χαρτί, το έξυσα όσο μπορούσα. Μετά πέρασα 2 χέρια αστάρι, 3 χέρια χρώμα, έκανα decoupage με χαρτοπετσέτα, σκιάσεις με ακρυλικά και πατίνα. Τέλος, 4 χέρια βερνίκι. Με παίδεψε λίγο αλλά τουλάχιστον τώρα μου αρέσει περισσότερο από πριν!
























ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ Volume1

   Άρχισα δειλά-δειλά να φτιάχνω μπουκάλια τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα σε κάθε σπίτι. Αν έχεις φίλο barman βέβαια ακόμα καλύτερα! (Θοδωρή ακούς; Ακόμα περιμένω..). Για μένα είναι τα τέλεια διακοσμητικά και μπορούν να γίνουν και χρηστικά αποθηκεύοντας διάφορα λικέρ μέσα τους.
Έχουν βέβαια μια δυσκολία στο να βαφτούν καθώς tο γυαλί δεν είναι πορώδες υλικό όπως το ξύλο και έτσι κάποιες φορές και σε κάποια σημεία το χρώμα φεύγει  (πριν τους βάλεις βερνίκι γιατί μετά δεν παθαίνουν τίποτα) και αυτό το κρακελέ πολύ με τυραννάει. Ανάλογα τους πλανήτες πάει μάλλον .Άλλες φορές μου βγαίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και άλλες το κάνω 2 και 3 φορές μέχρι να το πετύχω!
Anyway, τα πρώτα μου μπουκάλια:










ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΚΑΔΡΑΚΙΑ





























Καμβαδάκια με χαρτοπετσέτα πάστα ακρυλικά και πατίνες.

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ..

Κάποτε το μπαλκόνι μου ήταν ένας μικρός κήπος της Εδέμ.
Τότε τα λουλούδια ήταν τα παιδιά μου και όλη μέρα με αυτά ασχολιόμουν. Κάποτε είχα μετρήσει 50 γλάστρες στα μπαλκόνια μου!!
Με το που έκανα παιδί όμως ένα ένα τα φυτά μου μας άφηναν χρόνους και αυτό που έχει μείνει μέχρι σήμερα είναι οι 50 άδειες γλάστρες στην ταράτσα μου.
Κάποια στιγμή πρέπει να τις φτιάξω με decoupage και ποιος ξέρει ίσως σιγά σιγά να αρχίσουν πάλι να φιλοξενούν μικρά λουλουδάκια μέσα τους..





















VINTAGE ΚΑΔΡΑΚΙΑ

Ομολογώ ότι αυτά τα μοτίβα είναι τα αγαπημένα μου και κάθε φορά που φτιάχνω έργα τέτοιου στυλ δυσκολεύομαι να τα αποχωριστώ. Τα συγκεκριμένα καδράκια γυάλισαν στη φίλη μου την Όλγα όπου και τα πήρε με συνοπτικές διαδικασίες!





















Καδράκια με ρυζόχαρτο, πάστα λεία και πατίνα.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΥΒΕΡ

Κάτι παλιά απαίσια σουβέρ που ήταν κάπως έτσι:




































                        



με λίγη περιποίηση έγιναν έτσι:



ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Ομολογώ ότι λατρεύω να φτιάχνω τέτοια κουτάκια καθώς υπάρχουν άφθονα στο σπίτι μου και έτσι δεν χρειάζεται να τα αγοράζω. Ο ρυθμός κατανάλωσης βέβαια είναι ταχύτερος από τον ρυθμό που προλαβαίνω να τα φτιάχνω και έτσι τα ντουλάπια της κουζίνας μου αρχίζουν να γεμίζουν απειλητικά..
Λυπάμαι όμως να τα πετάξω.
Σε μερικά έχω κάνει κρακελέ, σε μερικά σκιάσεις, αλλού έχω χρησιμοποιήσει χαρτί, αλλού χαρτοπετσέτα και αλλού ρυζόχαρτο.
Ακόμα βέβαια δεν ξέρω τι να κάνω με τα καπάκια-να τα βάψω ή να τα ντύσω με ύφασμα;
Σκέφτομαι βέβαια να ντύσω με ύφασμα και το εσωτερικό των κουτιών, αλλά αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και θα γίνει αργότερα-αν με αφήσουν!!!